БЕРЕГИНЯ

Інформаційно-аналітичний ресурс
«Вірте в дива! І вони траплятимуться!»
Краса і здоров'я

Пудрові брови – особливий вид перманентного макіяжу

Сучасні тенденції моди приділяють велику увагу жіночим брівкам. Ця частина образу допомагає підкреслити риси обличчя, зробити їх виразнішими та привабливішими. Натуральні брови не завжди відповідають канонам краси, тому на допомогу приходять спеціальні косметичні засоби і процедури. Новинкою на цьому терені стали так звані пудрові брови.

Пудрові брови – це особливий вид перманентного макіяжу. У цьому випадку створюється абсолютно природний вигляд і колір, а загальний ефект схожий з нанесенням косметичної пудри.

Пудрові брови – це техніка перманентного макіяжу, яка все більше підкорює представниць прекрасної статі. 

Методика створення пудрових брів нагадує ефект напилення. Пігмент вдається нанести природно і м’яко, завдяки чому його складно відрізнити від декоративної косметики.

Майстер робить безліч точок, які утворюють загальні обриси. У результаті брови виглядають так, ніби для їх виділення використовувався олівець або тіні. Іншими словами, процедура передбачає напилення, яке рівномірно, але не суцільним шаром покриває шкіруhttps://myecobaby.com.ua/%d1%82%d0%b0%d1%82%d1%83%d0%b0%d0%b6-%d0%bf%d1%83%d0%b4%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%b8%d1%85-%d0%b1%d1%80%d1%96%d0%b2-%d0%bf%d0%bb%d1%8e%d1%81%d0%b8-%d1%82%d0%b0-%d0%bc%d1%96%d0%bd%d1%83%d1%81%d0%b8-%d0%bf/.

За допомогою цієї техніки можна створити бажаний колір брів, ущільнити їх, зробити більш насиченими або ж, навпаки, пом’якшити. За принципом нанесення тіньовий татуаж нагадує техніку розтушовування.

Барвник розпорошується на дрібні частки, причому під шкіру вони вводяться не голкою, а спеціальним електронним пристроєм. Зовні він виглядає як недовгий стрижень з насадкою на кінці. Така «ручка» сприяє акуратному нанесенню малюнка без зайвого травматизму для шкіри.  На відміну від «класичного» татуажу, поверхня обличчя піддається мінімальному впливу. Використовувана під час маніпуляцій анестезія призначена більше для усунення дискомфорту, ніж болю.

Ефект натуральності створюється за рахунок того, що пігмент проникає в шкіру на невелику глибину. Результат може триматися протягом року або навіть двох, залежно від особливостей вашої шкіри.

Процедура триває не більше години і не приносить особливого дискомфорту.

Вартість послуги в салонах краси варіюється від 800 до 2500 гривень.

Підготовка до процедури

За два тижні до татуажу брів слід відмовитися від інших косметичних процедур. Також фахівці рекомендують звести до мінімуму використання косметичних засобів напередодні татуажу брів. Особливо слід обмежити використання жирних живильних кремів, а також водостійкої косметики.

За кілька днів до процедури слід відмовитися від вживання алкоголю, води у великій кількості, щоб знизити ймовірність набряків, а також ліків, які впливають на згортання крові. Крім того, варто обмежити в раціоні кількість солі і гострих спецій.

Для догляду за перманентним макіяжем брів рекомендується через три дні після процедури двічі на добу наносити тонким пластом регенеруючу мазь.

Переваги пудових брівок

Перевагамитакого варіанту є:

 • створення природного контуру брівок без занадто різких ліній;

 • завжди бездоганний макіяж без витрат часу на нього;

 • надання брівкам бажаного об’єму та форми;

 • усунення залисин і вирівнювання форми;

 • тривалий результат без вигорання кольору;

 • відсутність хворобливого реабілітаційного періоду.

Як доглядати за пудровими брівками після процедури?

Через деякий час після нанесення пудових брівок може спостерігатися незначне почервоніння і набряк шкіри, може відчуватися дискомфорт і відчуття стягнутості, які самостійно проходять протягом декількох днів. Дуже важливо в цей час дотримуватися рекомендацій майстра, щоб реабілітація пройшла максимально швидко і безпроблемно.

Після процедури на поверхні шкіри не утворюється характерних для татуажу кірочок, однак за брівками у реабілітаційний час все одно потрібен ретельний догляд.

• Обов’язково необхідно використовувати дезінфікуючі і ранозагоювальні засоби, вибір яких заздалегідь узгоджується з майстром.

 • У перші дні після процедури не можна чіпати оброблену область, використовувати косметичні олівці і тіні для брів.

 • Найближчі три дні не варто мочити шкіру на місці обробки.

 • У літню пору бажано захистити шкіру від попадання прямих сонячних променів окулярами або головним убором.

 • Взимку необхідно використовувати додаткові засоби захисту від знижених температур, снігу і вітру.

 • Перший тиждень не рекомендується відвідувати басейн, сауну або лазню.

 • Протягом місяця після процедури нанесення або корекції брів не можна робити косметичну чистку обличчя, особливо хімічний пілінг.

Через місяць після процедури потрібне повторне нанонапилення. Ця корекція допоможе виправити можливі недоліки, а також краще закріпити результат.

Коли процедура протипоказана?

Пудрове напилення не проводиться:

 • під час вагітності і в період грудного вигодовування (як мінімум півроку після пологів);

 • під час менструації (зміна гормонального фону може дати несподіваний ефект);

 • якщо є алергічна реакція на пігмент (для перевірки цього обов’язково робиться попередній тест);

 • при цукровому діабеті (є ризик кровотеч і того, що ранки будуть погано загоюватися), при дерматологічних проблемах на місці обробки;

 • якщо на брівках є родимки і бородавки, а також рубці;

 • при запальних процесах в організмі;

 • при проблемах зі згортанням крові та загострених хронічних захворюваннях.

Скільки протримається пудровий татуаж брів?

На це питання немає однозначної відповіді. Все залежить від типу шкіри, використовуваного пігменту і кваліфікації майстра, який виконує процедуру. Зазвичай таке напилення тримається біля року, однак якщо шарів було більше двох-трьох, то такий макіяж може протриматися навіть три роки і більше

Спочатку колір брів здається занадто темним, але це нормальне явище. Через два-три дні пігмент блідне і стає більш природним. З часом його відтінок може змінюватися і надалі, але характерних для звичайного татуажу синіх і сірих тонів не буває.

Пудрове напилення брів можна комбінувати з мікроблейдингом, а також класичним татуажем, щоб брови вийшли необхідної форми й густоти. Однак у такої процедури є і свої підводні камені.

Перед відвідуванням салону краси зверніть увагу на такі моменти:

 • У загальну вартість процедури необхідно враховувати ще й ціну за корекцію. Її проведення є обов’язковим, щоб закріпити отриманий результат і виправити дрібні огріхи попередньої процедури. Зазвичай вартість корекції нижча, але це залежить від виконавця.

 • У залежності від типу шкіри і використовуваного пігменту пудровий ефект може швидко зникнути. Заявлений річний термін гарних брівок в цьому випадку значно зменшиться, що може стати неприємним сюрпризом.

 • Обов’язково перевірте сертифікат майстра і проконтролюйте використання одноразових пристосувань. Незважаючи на низьку травматичність даного способу, є ризик зараження будь-якою інфекцією у результаті застосування нестерильного інструменту або недостатньої кваліфікації майстра.

 • Популярність цього виду татуажу спричинила певну плутанину в назвах. Можна зустріти опис такого виду послуг як «оксамитове», «піксельне», «точкове», «тіньове» напилення. По суті це одна процедура, змінюється тільки вид пігменту і ступінь його розтушовування на шкірі.

 • На те, скільки тримається пудрове напилення, впливає і пора року. Вважається, що краще за все проводити процедуру навесні або восени, коли температура навколишнього середовища найбільш комфортна. Зрозуміло, не варто відмовляти собі в такому задоволенні і в інші сезони, але необхідно продумати якісний захист пігменту хоча б протягом першого тижня після нанесення.

Кому підійде пудровий татуаж брів?

Ця процедура доречна в таких випадках:

 • коли брови дуже світлі або тонкі;

 • коли є явний контраст брів із відтінком волосся;

 • коли волоски брівок рідкі, ростуть хаотично або нерівномірно, є порожні ділянки;

 • при відсутності бажання або часу для щоденного підфарбовування брів (при тому, що їх форма цілком влаштовує);

 • коли тон брів ненасичений, а контури брівних дуг невиражені або відсутні.

Насамперед така методика призначена для власниць світлих відтінків шкіри і не дуже темного волосся. Але вона цілком підійде і смаглявим дівчатам, брюнеткам і шатенкам, якщо не потрібні кардинальні зміни. Пудровий татуаж дозволить лише виділити брови, зробити їх більш виразними, але не замінить їх повністю, якщо вони практично відсутні, або ж потрібна повноцінна їх кардинальна корекція.