БЕРЕГИНЯ

Інформаційно-аналітичний ресурс
«Вірте в дива! І вони траплятимуться!»
Краса і здоров'я

Ботокс чи пластир: як позбутися зморшок на обличчі

Головна причина мімічних зморшок полягає в надмірній рухливості м’язів обличчя. Навіть у молодих дівчат (20-25-ть років) від надмірної емоційності й активної міміки можуть з’являтися перші мімічні зморшки. Згодом до цих чинників додається зниження вироблення колагену, втрата вологи, вплив негативних факторів (шкідливих звичок, поганої екології), неправильне харчування тощоhttps://myecobaby.com.ua/%d1%87%d0%b8-%d0%b2%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%be-%d1%80%d0%be%d0%b1%d0%b8%d1%82%d0%b8-%d1%83%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b8-%d0%ba%d1%80%d0%b0%d1%81%d0%b8-%d0%bc%d1%96%d1%84%d0%b8-%d1%96-%d1%80%d0%b5/.

Ще відносно недавно мімічні зморшки блокували виключно ботоксом. Сьогодні ж усе більшої популярності набирає так званий пластир від зморшок. Наклеєний на проблемну зону (наприклад, міжбрів’я, лоб чи довкола очей), він фіксує положення м’язів і перешкоджає їх руху. З заклеєним чолом важко звести брови. Завдяки цьому м’язи розслабляються і приймають правильне положення. У результаті зморшки розрівнюються (дрібні через пару годин, глибоким потрібно більше часу).

Таким чином, сьогодні пластир від зморшок став певною альтернативою ботоксу й ін’єкціям. Він, як і уколи, розслаблює м’язи, запобігає їх скороченню, але, на відміну від ботоксу, впливає механічно і не чинить шкоди здоров’ю.

«Flownies» чи «Phiten»?

В українських аптеках та спеціалізованих магазинах можна знайти пластири різних виробників. Та найпопулярнішими на сьогодні є дві торгові марки: «Flownies» (США) та «Phiten» (Японія)https://rozetka.com.ua/272507226/p272507226/.

Курс відновлення обличчя пластиром «Flownies» залежить від стану шкіри і глибини зморшок. Анотується, що для розгладження невеликих зморшок досить 2-3-х процедур, а ось щоб позбутися сильніших ознак старіння, знадобиться близько 2-х тижнів.

Для виготовлення пластиру використовують небілений крафт-папір і клей на основі крохмалю.

Вважається, що такий метод усунення зморшок практично не викликає побічних дій, подразнень шкіри та інших неприємних наслідків. Натомість має низку переваг: прастирі легкі у використанні, мають видимий результат після першої процедури, безпечні, можуть застосовуватися для різних ділянок обличчя, відносно недорогі.

Головна особливість пластиру «Phiten» полягає в основі з акваметалу – поєднання благородних видів металу з водою. Завдяки поєднанню частинок металу (золота, титану, срібла і так далі) з водою не відбувається пошкодження ніжної шкіри навколо очей.

При покупці пластирів «Phiten» важливо врахувати, що вони відрізняються з залежності від області застосування (для губ, для чола, навколо очей тощо).

Як правильно застосовувати пластирі від зморшок?

Користуватися пластиром проти зморшок дуже просто. Даний метод боротьби зі зморшками безпечний, якщо слідувати простій інструкції застосування.

Уся процедура зводиться до декількох простих дій:

1. За допомогою спеціальних засобів потрібно очистити шкіру обличчя.  Перед закріпленням пластиру застосувати зволожуючий крем.

2. Пальцями легко промасажувати проблемну зону, щоб розслабити м’язи і поліпшити кровообіг.

3. Відокремити пластир від захисної плівки і злегка змочити водою.

4. Легенько розправити зморшку (однак не натягувати шкіру!) і приклеїти пластир.

5. Ватним диском або рушником провести декілька разів, щоб пластир добре приклеївся.

6.Через деякий час (годину-дві чи зранку) видалити пластир, змочивши його водою. Ні в якому разі не можна знімати пластир силою, оскільки це може призвести до ще більшого розтягнення шкіри.

Важливо наносити пластир по всій довжині зморшки. За необхідності треба використовувати кілька штук. Якщо зморшки глибокі, можна кріпити пластир на ніч. Процедуру повторювати щодня.

Чи можна пластир проти зморшок замінити звичайним пластиром?

Якщо не хочеться витрачати гроші на упаковку косметичних наклейок, можна спробувати альтернативний варіант. Мова йде про простий аптечний пластир. Цей доступний засіб можна використовувати окремо або комбінувати з іншими омолоджувальними методами.

1 спосіб. З аптечного пластиру зняти ватяну серединку, розрізати його на частини і наклеїти на зони складок за принципом використання пластиру проти зморшок (див. вище)

Зверніть увагу! Щоб підсилити дію пластиру, шкіру можна обробити крапелькою ефірного масла або соку алое.

2 спосіб. У даному випадку використовується поєднання хірургічного пластиру і касторової олії (вона містить безліч поживних речовин і добре очищає шкіру). Якщо ви хочете потримати пластир до ранку, але боїтеся набряків, підмішайте в касторку трохи обліпихової олії.

Побічні дії

За твердженням виробників, косметичний пластир – абсолютно безпечний спосіб омолодження. Але іноді можливі неприємні наслідки: висип, набряки, свербіж, печіння, пересихання і лущення шкіри, поява червоних плям. Усе це свідчить про розвиток алергічної реакції. У подібних випадках від використання омолоджувальних пластирів краще відмовитися.

Зверніть увагу! Звичайний медичний пластир не пропускає повітря, і шкіра опиняється під впливом парникового ефекту. Це може призвести до почервоніння і запалення проблемних зон. Тому для регулярного омолодження краще придбати упаковку якісних косметичних наклейок.

Думка медиків

Здебільшого лікарі до омолоджувальних пластирів ставляться скептично, стверджуючи, що від пластирів більше шкоди, ніж користі. Наклейки не роблять прямої омолоджувальної дії, зате можуть травмувати чутливу шкіру. Тому лікарі радять вдаватися до давно перевірених засобів – масажу, гімнастики, натуральним масок і пілінгів. Та якщо ви все ж таки вирішили спробувати пластир, то будьте особливо пильні при покупці. Останнім часом на прилавках магазинів з’явилася безліч неякісних підробок, які провокують алергію і навіть призводять до опіків.

Попри це косметичний пластир не такий небезпечний, як ботокс. Він не призводить до звикання і відмінно підходить для використання в домашніх умовах. Так що вибір за вами!