БЕРЕГИНЯ

Інформаційно-аналітичний ресурс
«Вірте в дива! І вони траплятимуться!»
У вас буде дитина!

Гірудотерапія і безпліддя: чи варто лікуватися п’явками?

Я не могла завагітніти більше 10-ти років. Мама була впевнена, що у мене безпліддя психологічного характеру. Тобто вона вважала, що, незважаючи на те, що я хотіла дитину, до її появи внутрішньо я абсолютно не була готова. Та мені здавалося, що я була навіть дуже готова! Я готова була для цього зробити все, що завгодно! Регулярно відвідувала лікарів і чітко виконувала всі їхні рекомендації. Кожен день я молилася і просила у Бога один, але найголовніший подарунок у моєму житті! Я займалася медитаціями! Ходила на масажі і голковколювання. Практикувала самонавіювання і лікування кольором! Я перестала носити чорну і червону білизну. Вирощувала фікуси та інші рослини, які, вважалося, допомагають у появі малюка. За згодою священика я навіть прихистила маленьке кошеня, яке підкинули під церкву. Звичайно, я їздила «по бабках і дідах», правда, так і не зважилася пити їх настої та відвари. Залишилася справа за малим: спробувати лікуватися бджолами та п’явками!

Друзі менші вам у поміч!

Саме цим ми і зайнялися з моєю подругою Люсею. У Люсі на той час вже була дитина, але вона свято вірила в лікувальну силу медичних п’явок. Кілька місяців тому Люся пройшла такий курс лікування в клініці (вона лікувала гінекологічні захворювання) і була дуже задоволена результатом. Однак оскільки я навідріз відмовилася від лікування п’явками в клініці, Люся запропонувала спробувати поставити п’явки самостійно вдома.

Гірудотерапія (лікування п’явками) – відомий ще з давніх часів ефективний і безпечний метод лікування безпліддя, як жіночого, так і чоловічого. При деяких патологіях, вважається, що лікування медичними п’явками може повністю вирішити проблему безпліддя, в інших випадках воно застосовується як допоміжний метод.

Однак я з дитинства страшенно боюся всього, що повзає. А черв’яків, п’явок і гусениць – найбільше! Страшно! Як уявляю, що ці чорні холодні слизькі істоти будуть по мені не тільки повзати, а й пити мою кров, – аж мурашки тілом! Але бажання мати дитину – набагато сильніше!

Отже, в аптеці ми купили 10 медичних п’явок і в банці з водою принесли їх додому. Тепер Люсі потрібно було навчитися діставати їх з банки (це, до речі, досить складно, оскільки п’явки слизькі і дуже верткі, постійно вивертаються і утримати їх практично неможливо) і ставити мені на певні, так звані акупунктурні точки (про них ми заздалегідь прочитали в відповідній літературі).

Як п’явки лікують?

Лікувальний ефект від застосування п’явок виходить потрійним.По-перше, п’явки чинять механічну дію як спосіб лікувального кровопускання. Завдяки незначній «втраті» крові розвантажується регіональний кровотік. Це звільняє судини, нормалізує тиск і чинить загальний позитивний вплив на організм.

По-друге, застосування п’явок має рефлекторну дію, порівнянну з впливом голкорефлексотерапії (п’явка прокушує шкіру тільки в біологічно активних (акупунктурних) точках, до яких підходить найбільша кількість нервових закінчень, пов’язаних з різними органами і системами організму). Цікаво спостерігати, коли п’явка немовби повзає тілом і шукає потрібні їй точки для прокусу, ніби промацуючи ґрунт.

По-третє, дуже важлива біологічна дія п’явок, викликана реакцією організму на секрет слинних залоз, який п’явка впорскує в кров людини. До складу секрету входять більш як 100 біологічно активних компонентів, що володіють цілющими властивостями.

Жінкам …

  • Рефлекторне подразнення біологічно активних точок, в які впивається п’явка, покращує кровообіг в органах малого тазу, що позитивно впливає на їх функціонування;Как определить овуляцию и какие дни считаются самыми благоприятными для зачатия ребенка
  • нормалізація кровопостачання в більшості випадків вирішує проблему зменшення ендометрію і вже в кінці циклу лікування на УЗД відзначається нормальна товщина стінки матки;
  • гірудин, що виділяється медичними п’явками в кров, здатний розчиняти фібрин, що призводить до розрідження крові, покращення її циркуляції, не дає утворюватися тромбам;
  • спайки усередині матки, між її придатками так само складаються з фібрину. Після застосування п’явок спайковий процес значно зменшується, відновлюється прохідність маткових труб, розправляється стінка матки;
  • доведено вплив гірудину на рівень статевих гормонів у крові жінки;
  • поліпшення загального стану організму, самопочуття, підвищення імунітету.

Залежно від мети проведення гірудотерапії, п’явки жінкам можуть ставитися в область пупка, на низ живота, на крижі, в піхву.

Чоловікам …

  • Впливаючи на біологічно активні точки, п’явки викликають рефлекторне розширення судин і поліпшення кровообігу органів малого тазу. Це покращує обмін речовин у тканинах передміхурової залози, прискорює виведення метаболітів, медіаторів запалення і ліквідує венозний застій у судинах порожнини таза;Спермограма: є нюанси (дещо про норми і показники)
  • якщо застій крові має хронічний характер, то це супроводжується зміною системи згортання крові, утворенням тромбів, варикозним розширенням вен. Ферменти, що містяться в слині п’явок, нормалізують склад крові, її плинність, розчиняють вже існуючі тромби і не дають утворюватися новим. Крім того, вони зміцнюють судинну стінку, зменшують варикозні розширення;
  • гірудотерапія активізує і зміцнює імунну систему. З місця укусу п’явки після процедури виділяється незначна кількість плазми – рідкої частини крові. Це стимулює вироблення імунних клітин і підвищує їх працездатність;
  • нервова імпульсація, яка виходить із місця встановлення п’явок, чинить послаблюючу дію на м’язову частину простати;
  • гірудин, що виділяється п’явками, має гарне знеболюючу дію і ефективно знімає больовий синдром при простатиті.

Коли очікувати результат?

Забігаючи наперед, скажу, що після такої терапії я мамою так і не стала і досі з жахом згадую, як Люся бігає за мною навколо ліжка в спальні з банкою, з якої намагаються вилізти п’явки. Потім одну п’явочку ми ще довго шукали, боячись, щоб вона не присмокталася вночі до Люсиного чоловіка (чомусь про себе в той момент Люся не думала). Зате мій організм п’явочки підбадьорили просто надзвичайно. І то лише після 2-х процедур. На три-чотири дні вистачало подарованого п’явками «шаленого» енергетичного заряду.

За допомогою своїх трьох щелеп п’явка прокушує шкіру на глибину 1,5 мм і висмоктує від 5 до 15 мл крові. Після того, як п’явочка нап’ється (вона стає товста й неповоротка), вона сама відпадає, але з ранки ще певний час (протягом декількох годин) витікає кров, тому доводиться ходити з прокладками на місцях укусів, що має свої незручності.

Але головне! Запам’ятайте: ніяких домашніх експериментів! Гірудотерапія має свої протипоказання! Її ні в якому разі не можна проводити тим, у кого є проблеми зі згортанням крові, хто страждає на анемію, гемоліз або понижений кров’яний тиск, має ослаблений імунітет, індивідуальні алергічні реакції, період вагітності чи лактації тощо. Такі процедури необхідно робити тільки під пильним наглядом лікаря-професіонала! Саме він повинен визначити ступінь ризику використання гірудотерапії в кожному конкретному випадку! І тоді, впевнена, усіх, хто так мріє про довгоочікуваного малючка, чекає успіх!

Отже, п’явочки вам у поміч!

#гірудотерапія, #гирудотерапия, #п’явки, #пьвки, #лікуванняп’явками, #лечениепиявками #лечениебесплодия #лечениебесплодияпиявками #пиявкиотбесплодия #п’явкивідбезпліддя

1 Comment

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *