БЕРЕГИНЯ

Інформаційно-аналітичний ресурс
«Вірте в дива! І вони траплятимуться!»
Краса і здоров'я

Чи варто робити «уколи краси»? Міфи і реальність

Естетична медицина дотепер для багатьох овіяна ореолом таємниць. Навколо таких популярних сьогодні «уколів краси» сформувалося стільки «легенд», що складно зрозуміти, де правда, а де вимисел. Уважається, що дозволити собі їх можуть тільки зірки, тому що ці процедури надзвичайно дорогі, що ін’єкції краси призводять до звикання, можуть стимулювати розвиток багатьох серйозних хвороб, наприклад, раку шкіри тощо. Сьогодні ми спробуємо розвінчати основні міфи, які сформувалися довкола цієї теми.

Міф №1. Ін’єкції викликають звикання, і шкіра перестає виробляти власний колаген. Через рік обличчя буде виглядати ще гірше, ніж до процедури. Таким чином можна стати заручником уколів.

Реальність. З роками вироблення колагену – білка, який підтримує пружність і еластичність шкіри – знижується, тому з’являються зморшки, і овал обличчя немовби «пливе» униз. Уведені в шкіру ін’єкції запускають у ній механізми самоомолодження: шкіра починає виробляти власний колаген, який повертає їй молодість. Він відмінно підходить для корекції носогубних складок, надання вилицям рельєфності й нехірургічної підтяжки овалу обличчя. Однак процес старіння в організмі не зупиняється, і знову вироблений колаген також підданий цьому процесу. Тому приблизно через рік шкіра повернеться практично до того ж стану, у якому вона перебувала до ін’єкцій. Далі слід для себе вирішити: чи варто продовжувати робити ін’єкції чи ні. При цьому жодного звикання (крім психологічного, звичайно J) не наступає.

Міф №2. «Уколи краси» – це так само серйозно, як і пластична операція. Жінки не розуміють, що це надскладна медична маніпуляція із загальним наркозом.

Насправді. Це дві абсолютно різні речі. Правда, їх результат можна зіставити. Ін’єкції краси відновлюють втрачений з віком обсяг м’яких тканин обличчя й повертають йому молодість. Вони стимулюють вироблення шкірою власного колагену: обличчя набуває чітко обкресленого овалу, а шкіра стає пружною й підтягується. Звичайно, ін’єкції не можуть замінити пластичну операцію, але можуть відкласти її строки на 5-7 і більш років. Процедура введення ін’єкцій займає не більш 40 хвилин. Лікар уводить препарат тонкою голкою в потрібні зони. Це відносно безболісно. Після процедури можуть залишитися невеликі синячки й припухлість, які переважно зникають протягом 5-7 днів.

Міф №3. Можна вколоти силікон і “Ботокс” і стати, як багато зірок шоу-бізнесу: з «накачаними» силіконовими губами й ляльковим нерухомим обличчям.

Насправді. Силікон майже не використовують сьогодні: він уже кілька років заборонений як філер у країнах Європи й Америки. Що стосується ботулотоксину («Ботоксу»), то сьогодні існує кілька препаратів. Вони відрізняються за результатом і безпекою використання. Останнє покоління таких препаратів розгладжує зморшки, але обличчя зберігає живу міміку й не виглядає «замороженим». І ще одна помилка – препарати  ботулотоксину не можна колоти в губи. Він розслаблює м’язи, і вони перестають рухатися, так можна тільки розгладжувати зморшки на чолі й навколо очей.

Але щоб обличчя виглядало молодим, недостатньо розправити окрему зморшку, потрібно повернути обличчю об’єми, втрачені з віком. Для цього використовують інші препарати.

Міф №4. «Уколи краси» небезпечні для життя й потрапляють у мозок, призводячи до гальмівних реакцій.

Насправді. «Уколи краси» не діють на роботу мозку. У їх основі – гідроксиапатит кальцію, речовина, яка є природним мінеральним компонентом зубів і кісток. Організм сприймає його як «рідний» і не виштовхує, а згодом він виводиться без якихось наслідків. Уже більш 3 млн. пацієнтів у країнах Америки та Європи вибрали його для збереження своєї молодості й краси.

Однак потрібно мати на увазі, що незважаючи на простоту й швидкість процедури, процедуру «уколів краси» можуть виконувати тільки лікарі-косметологи й пластичні хірурги, що мають відповідну спеціалізацію.

Міф №5. Результат не виправдає очікувань або якщо не сподобається результат, то вже нічого не можна буде зробити. Обличчя буде виглядати неприродно й усі здогадаються, що з ним щось робили.

Насправді. Результати «уколів краси», виконаних правильно, завжди виглядають дуже природно й ніхто, навіть найближчі люди, не здогадаються, чому жінка раптом так погарнішала. Однак важливо, щоб розуміння краси пацієнтки збігалося з розумінням краси лікаря. Крім того, лікар повинен пояснити, який результат буде після ін’єкцій. Тоді очікування виправдаються.

Міф №6. Ефективність «уколів краси» можна назвати довічною. Філер – ефективний засіб, але час бере своє: тіло старіє й рано чи пізно жінка все одно буде виглядати, так би мовити, «у віці», але з неприродно молодим обличчям.

Насправді. Слід остерігайтеся тих лікарів, які обіцяють ефект «назавжди». Те, що наш організм не може «утилізувати», буде ним сприйняте як чужорідне й організм захоче його позбутися. Це може призвести до незворотних процесів!

Філери поділяються на дві групи: постійні й тимчасові. Зараз в основному використовують філери тимчасові, які працюють в організмі певний час, а потім розпадаються й природно виводяться з організму.

Міф №7. Вартість омолоджувальних процедур дуже висока, тому «уколи краси» можуть собі дозволити тільки дуже багаті люди.

Насправді. Вартість процедури складається з вартості препарату, роботи лікаря й рівня салону краси. Якщо взяти середню вартість послуги – 2,5-5 тисяч гривень – і розділити на середню тривалість ефекту – 1,5 року, то ця вартість цілком може бути порівнянна з тією, яку щомісяця можна витрачати на відвідування косметолога. Виходить, «уколи краси» можуть собі дозволити значно більше жінок, ніж думають!

#уколикраси, #якстатикрасивою, #гіалуроновакислота, #колаген, #ботокс, #ін’єкції, #уколыкрасоты, #гиалуроноваякислота, #ботокс, #коллаген, #инъекции, #косметолог.

2 Comment

  1. Это общемировая тенденция. Средний возраст женщин, которые идут на «омолаживающие» процедуры, снижается с каждым годом. По оценкам западных специалистов несколько лет назад средний возраст женщин, прибегающих к пластической хирургии, составлял 42 года, но сегодня он снизился до 39. И это только те, кто идет под нож хирурга. «Безобидные мелочи» вроде уколов красоты, мезотерапии и татуажа начинаются намного раньше. Семнадцатилетние девушки накачивают губы гиалуроновой кислотой. Двадцатилетние требуют от косметологов филеров, чтобы убрать морщины (!) и «усовершенствовать» черты лица. Эти манипуляции не так безобидны, как кажется. Их отдаленные последствия не до конца изучены – слишком мал пока срок их массового применения. Это всегда потенциальный риск. И это даже не потенциальная, а вполне реальная, осязаемая боль. Здесь и сейчас. Любые инвазивные вмешательства сопровождаются болью и микротравмами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *