БЕРЕГИНЯ

Інформаційно-аналітичний ресурс
«Вірте в дива! І вони траплятимуться!»
У вас буде дитина!

Як покращити сперму? Допоможе правильне харчування!

Цей текст ви також можете прочитати російською мовою. https://myecobaby.com.ua/%d0%ba%d0%b0%d0%ba-%d1%81-%d0%bf%d0%be%d0%bc%d0%be%d1%89%d1%8c%d1%8e-%d0%bf%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d1%83%d0%bb%d1%83%d1%87%d1%88%d0%b8%d1%82%d1%8c-%d0%ba%d0%b0%d1%87%d0%b5%d1%81%d1%82/

Мабуть, ви неодноразово чули вислів «Ми те, що ми їмо». Від правильного харчування залежить не тільки наше здоров’я, краса і молодість, а й вага, сексуальна активність, зрештою – впевненість у собі. Це простий спосіб тримати себе і свої емоції в нормі.

Продукти харчування відіграють не останню роль й у покращенні спермограми та якості сперматозоїдів. Тобто те, що коли і як їсть чоловік, так само важливе, як і решта чинників, які можуть позитивно чи негативно впливати на сперматогенез (сидячий спосіб життя, надмірне вживання алкоголю, постійні стреси тощо). Тому якщо ви прагнете завагітніти, а спермограма (https://myecobaby.com.ua/spermogramma-ect/ ) у вашого чоловіка, м’яко кажучи, «так собі», обов’язково перегляньте щоденне меню й додайте до нього необхідні продукти.

Банани

Банани наконцентровані вітамінами A, B1 і C, які гарантовано збільшують кількість сперматозоїдів. Банани також містять магній та фермент бромелін, що позитивно впливають на фертильність (здатність до запліднення) та сперматогенез. Вони також покращують чоловічу потенцію та здатні зробити ерекцію значно довшою. Мабуть, сама форма бананів натякає, що для чоловічого здоров’я вони вкрай необхідні. Як вважаєте?

Морква

У ній міститься величезна кількість вітаміну А, який вкрай необхідний не тільки для нашого зору, а й для сперми. Цей вітамін міститься також у болгарському перці й вівсянці. Це на випадок, якщо ви бажаєте урізноманітнити свою їжу ще й цими продуктами.

Загалом вчені вважають, що жовті та помаранчеві продукти покращують чоловічу фертильність, оскільки містять каротиноїди. А тому чоловікам варто регулярно споживати такі продукти, як абрикоси, персики, диня, апельсини тощо.

Якщо шоколад, то чорний!

Він насичений амінокислотою L-Аргінін HCL, яка може значно покращити сперму. Крім того, вважається, що чорний шоколад збільшує інтенсивність оргазму. Можливо, саме тому чоловіки так часто жінкам дарують плитку шоколаду?

Однак зауважте, що надмірне споживання шоколаду, навіть чорного, може вашому організму нанести більше шкоди, аніж користі. А тому у всьому потрібно знати міру!

Шпинат і все, що зелене

У ньому, як і в інших зелених овочах, багато фолієвої кислоти, яка робить сперматозоїди сильнішими й активнішими. А для того, щоб запліднити яйцеклітину, сперматозоїди повинні не просто рухатися вперед, а й ще мати силу, досягнувши яйцеклітину, розчинити її оболонку, щоб один, найсильніший, зміг проникнути всередину і здійснити запліднення. Без фолієвої кислоти у щоденному раціоні слабкі сперматозоїди стають ще слабшими, повільнішими й малочисельними.

Цинк, який міститься у достатній кількості у шпинаті, здатний значно підвищити рівень потенції та тестостерону в чоловічому організмі.

Червоні фрукти та овочі

Червоні продукти харчування, такі, як помідори, кавуни, грейпфрути і червоний перець, містять лікопін (пігмент, який належить групі каротиноїдів), що може збільшити кількість сперматозоїдів до 70 відсотків. Навіть якщо у чоловіка зовсім мало живих та активних сперматозоїдів у спермі, лікопін допомагає значно покращити їх якість.

Морепродукти

Вважається, що морська риба, креветки, анчоуси, устриці та краби не тільки підсилюють наш секс-драйв, але й містять достатню кількість цинку, магнію та вітамінів групи В, які вкрай необхідні для успішного сперматогенезу. Цинк  і магній є важливим будівельним блоком для сперми, тому їх високий рівень у чоловічому організмі – гарантія здорових активних сперматозоїдів.

Навіщо гадати, правда це чи ні: з’їдайте 8 устриць щовечора та спостерігайте за реакцією вашого організму! J

Горіхи

Лікарі вважають, що 75 г волоських горіхів в день часом досить для того, щоб покращити всі показники сперми. Такі результати обумовлені аномально великою кількістю поліненасичених жирних кислот, що містяться в горіхах. Мигдаль і арахіс також сприятливо впливають на сперматогенез і допомагають сперматозоїдам рухатися швидше.

До речі, є ще й, так звані, бразильські горіхи, які містять багато селену і здатні збільшити кількість тестостерону у чоловічому тілі. Це найкращі природні ліки для чоловічого організму.

Жирна морська риба

Омега-3 є однією з найпопулярніших жирних кислот на Землі. Вона має чимало корисних властивостей: від зниження ризику серцевого нападу до збільшення рівня збудження перед сексом. Омега-3 позитивно впливає й на якість та кількість сперматозоїдів.

Слід визнати, що чоловіки, які їдять жирну рибу, багату жирними кислотами, мають більшу кількість сперматозоїдів у спермі, ніж ті чоловіки, які не вживають Омега-3. Зверніть увагу, що сьомга, тунець, макрель або сардини також містять Омегу-3.

Червоне м’ясо

Для більшості чоловіків немає нічого кращого, ніж після роботи з’їсти смачний стейк із пляшкою пива. Тепер цьому є й наукове пояснення. J Як виявилося, червоне м’ясо сприяє збільшенню кількості сперматозоїдів. У ньому у великій кількості міститься карнітин – природна речовина, споріднена з вітамінами групи В. Вона не тільки збільшує кількість сперматозоїдів у спермі, але й покращує їх рухливість.

І замість висновків

Тепер ви знаєте, яку їжу варто споживати, щоб сперма була достатньої якості та кількості. Проте їсти певні продукти – ще не значить стати здоровішим.

  • Варто також зменшити у щоденному споживанні жирну, смажену та копчену їжу, а також алкоголь.
  • Їсти малими порціями 5-6 разів на день. Обов’язково вечеряти (невеликими порціями).
  • Слід добре пережовувати їжу, не поспішаючи.
  • Надавати перевагу овочам і фруктам, тобто клітковині.
  • Разом із правильним харчуванням треба вести активний спосіб життя, який допоможе завжди залишатися здоровими і постійно бути в бажаній фізичній формі.

І ГОЛОВНЕ – у багатьох випадках їжа не може замінити повноцінне лікування, а тому, якщо ви бажаєте мати дитину якомога швидше, зверніться за фаховою консультацією до лікарівhttps://www.synevo.ua/ua/preparations!

Будьте здорові і кохані!

#сперма, #якпокращитисперму, #дитиназпробірки, #якзавагітніти, #безпліддя, #інсемінація

#вагітність, #лапароскопія, #запліднення, #яйцеклітина, #спермограма

#сперматозоїд, #вагітність, #хочудитину, #дитязпробірки, #овуляція

#яйцеклітина, #якзробитиеко, #протокол, #жіночездоров’я

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *