БЕРЕГИНЯ

Інформаційно-аналітичний ресурс
«Вірте в дива! І вони траплятимуться!»
Краса і здоров'я

Найзатребуваніші косметичні процедури – омолоджувальні!

Контурна пластика, мезотерапія, біоревіталізація, фармакопунктура, ботокс… З їх допомогою змінюють риси обличчя, призупиняють старіння шкіри, розгладжують зморшки, худнуть і навіть оздоровлюють організм. З недавніх пір для багатьох ці процедури стали такими ж звичними, як покористуватися кремом або масажером. Економія часу, відсутність реабілітаційного періоду й моментальний ефект зробили їх найзатребуванішими і бьюті-індустрії. Але, незважаючи на зовнішню простоту, ефективність і доступність, такі процедури, різні за своєю технікою, принципом дії та складом препарату, мають і безліч нюансів та підводних каменів. Розглянемо деякі з них.

Контурна пластика (моделювання) обличчя

Усуває зморшки, складки, корегує овал обличчя, збільшує губи, щоки, підборіддя.

Існує три групи препаратів контурного моделювання. До першої належать гелі на основі гіалуронової кислоти – основної складової шкіри. Організм сприймає їх як частину себе, тому ці ін’єкції переважно не дають ускладнень або алергії. Зате строк їх дії невеликий. У процесі обміну речовин гіалуронова кислота зникає без залишку. І через 8 місяців ін’єкцію прийдеться повторити.

Друга група також заснована на гіалуроновій кислоті, але з додаванням синтетичних мікрочастинок. Вони допомагають продовжити термін дії препарату. Однак згодом кислота розсмоктується, а мікрочастинки – ні. Через це в місцях уколів можуть з’явитися нерівності й запалення.

Третю групу представляють препарати на основі силікону. Вони не розпадаються й дають довготривалий ефект. На перший погляд – приваблива перспектива. Але тільки на перший, адже згодом силікон може затвердіти, а то й зовсім почати мимовільно переміщатися під шкірою.

Останній метод контурної пластики – ліпофілінг – є альтернативою ін’єкціям гіалуронової кислоти. У цьому випадку у хід ідуть власні жирові клітини. У лікарів-косметологів думки з приводу ліпофілінгу суперечливі, адже навіть у випадку ретельної підготовки до операцій (це один-два місяці гормональної терапії) залишається великий ризик запалення й відторгнення імплантованих тканин.

Основна дія перерахованих вище препаратів полягає в тому, що вони немов «виштовхують» усі нерівності назовні, роблячи шкіру гладкою і пружною. Залежно від проблеми гель уводять на різну глибину. При горизонтальних зморшках на чолі, навколо рота й «гусячих лапках» – у верхні шари шкіри. Якщо зморшки розташувалися на переніссі або в кутах рота – «колють» у середні пласти дерми. На цю ж глибину препарат уводять і для легкої корекції об’єму губ. У випадку із глибокими зморшками, носогубними складками, зміною форми щік, вилиць, підборіддя або суттєвої повноти губ ін’єкцію роблять глибше. Робота, можна сказати, ювелірна. І виконувати її повинен тільки професіонал.

У середньому дія таких препаратів триває 8-12 місяців.

Особистий досвід

Вікторія: «Давно хотіла підкорегувати свою вузьку від природи верхню губу, але боялася болю від ін’єкцій. Зрештою зважилася на ін’єкцію. Досить болісно, але терпимо. У перші дні губи сильно набрякли. Я злякалася, що замість легкої корекції тепер матиму «силіконовий рот». Але через 5 днів губи виглядали набагато краще, ніж раніше».

Мезотерапія

Мезотерапія сповільнює процес старіння шкіри, підвищує її пружність, усуває мішки під очима, друге підборіддя, бореться з випаданням волосся, лікує вугровий висип, судинні проблеми, усуває розтяжки, целюліт. Її з успіхом застосовують після пластичних операцій, хімічних пілінгів і лазерного шліфування шкіри, значно скорочуючи реабілітаційний період.

Мезотерапевтичні препарати бувають фармацевтичними, гомеопатичними й біологічними (вітаміни, мінерали, амінокислоти, екстракти). Застосовують їх окремо або у вигляді коктейлю, змішуючи різні речовини. Між іншим, коктейлі стали своєрідним яблуком розбрату в косметологічному світі, розділивши його на два табори – французький та італійський.

Прихильники французького методу вважають, що лікар може сам створювати коктейлі, враховуючи потреби пацієнта. Італійці ж запевняють, що право на існування мають тільки готові суміші, протестовані виробником. З погляду мезотерапевта, такий метод зручніший, адже не потрібно нічого винаходити. Однак завжди залишається ризик, що в пацієнта може бути алергія на один із компонентів суміші.

Такі препарати вводять підшкірно, на глибину 1,5-4 мм, тонкими голками. Це дозволяє доставити активні речовини в середній пласт шкіри – дерму, куди не добереться жоден звичайний крем. Завдяки особливостям будови шкіри більша частина препарату залишається в зоні введення й практично не впливає на інші органі й системи. У цьому відмінність мезотерапії від внутрішньом’язових ін’єкцій, при яких на проблемну зону діє лише 15 % засобу, а його залишок «розходиться» по усьому організму.

Мезотерапія може виконуватися як вручну (мануально), так і за допомогою апаратів. Мануальна мезотерапія – це справжня ювелірна техніка, що дозволяє впливати на ту частину дерми, яку необхідно підкорегувати. Її виконання вимагає досвіду: якщо препарат увести неправильно, він не затримається під шкірою й не дасть бажаного ефекту.

Апаратний метод ідеальний для обробки великої ділянки шкіри. Здійснюється він по-різному, наприклад, за допомогою спеціальних пістолетів. Це підвищує вартість процедури, однак робить її менш болючою й дозволяє точно дозувати як сам препарат, так і глибину його введення.

Періодичність таких процедур становить не менш 6 процедур з періодичністю 1 раз на тиждень. Мезотерапію можна поєднувати з контурною пластикою й Ботоксом.

Особистий досвід

Наталя: «Мезотерапію роблю вже 4 роки. Причому спочатку це була боротьба не зі старінням, а з підвищеною чутливістю шкіри. Усі ці роки я зберігаю вірність одному лікареві, яка веде спеціальний щоденник ін’єкцій, прекрасно знає потреби моєї шкіри й віртуозно створює для неї коктейлі. У середньому виходить приблизно 500 дрібних ін’єкцій за процедуру. У місцях уколів часом з’являються невеликі синці, які через 3-4 дні зникають. Набряків не було ніколи. Уколи робляться вручну, і зараз я майже їх не відчуваю (хоча спочатку морщилася від болю). Шкіра в мене в ідеальному стані, зморшок немає дотепер. Сподіваюся, що й не буде».

Фармакопунктура

Це ін’єкції гомеопатичних коктейлів в акупунктурні точки.

Сфера дії фармакопунктури велика. Цей метод може застосовуватися як для поліпшення самопочуття, працездатності й настрою, так і для лікування деяких захворювань. У косметології ін’єкції допомагають відновити еластичність шкіри, ліпідний баланс, розгладити зморшки, зробити пігментацію світлішою й, головне, підтягнути шкіру.

Стимуляція точок акупунктури на тілі допомагає встановити баланс між циркуляцією крові в організмі й енергією в меридіанах. У сукупності з ін’єкціями ефект багаторазово зростає. «Пробуджується», так би мовити, генетична пам’ять клітин, нормалізується рівень гормонів.

Періодичність таких процедур – не менш 10-ти. Підтримуючий курс – 2 процедури на місяць.

Особистий досвід

Марина: «Мені робили ін’єкції по точках в інституті краси. На першому сеансі лікар детально зі мною поговорив і зробив близько 20 ін’єкцій на обличчі, стегнах, декольте й руках. Було зовсім не боляче. Результат я побачила ще до вечора й обімліла: шкіра стала просто юною, з’явився рум’янець, губи стали яскравішими, зникли синці під очима. Я пройшла вже 10 сеансів і дуже задоволена результатом. Розгладилися навіть дрібні зморщечки в куточках очей. Плюс – гарне самопочуття й величезний заряд позитивної енергії».

Озонотерапія

Це підшкірне введення озонокисневої суміші.

Озон рятує від целюліту, судинних зірочок, розтяжок, вугрів, зморшок та інших проблем.

Через мікроголки під шкіру вводиться суміш озону з киснем, активізуючи каскад біохімічних процесів. Така активність вимагає витрат енергії, внаслідок чого «спалюються» прилеглі жирові відкладання. Озонотерапія здатна зкорегувати  фігуру, так би мовити, «вилітипи» силует заново.

Курс таких процедур підбирається індивідуально, залежно від проблеми.

Особистий досвід

Оксана: «За допомогою озонотерапії я підкорегувала фігуру. Було досить боляче, як після укусу бджоли. Після першої процедури хотіла навіть припинити самокатування, але «здутий» живіт і стегна змусили продовжити курс. За 8 процедур фігура стала рельєфною, але сильно я так і не схудла. Озонотерапія лише «розтоплює» жир у певних місцях, тому актуальна для тих, хто незадоволений обрисами, а не зайвою вагою».

Біоревіталізація

Біоревіталізація нагадує мезотерапію, тільки замість коктейлів у шкіру вводиться препарат – стабілізована гіалуронова кислота. Рівномірно розподіляючись під шкірою, вона насичує її вологою й, звичайно ж, заповнює зморшки.

Головна мета таких процедур – повернути шкірі тонус, молодість і свіжість. Процедура допомагає також відновити зволоженість після передозування ультрафіолету на пляжі або в солярії. Сфера застосування біоревіталізації не обмежена лише зоною обличчя. У неї входять шия, кисті рук, зап’ястя, декольте (“Уколи для обличчя”: чи завжди краса вимагає жертв?) https://myecobaby.com.ua/ukoly-dlja-oblychchja/.

 Науковою мовою таку дію можна охарактеризувати, як «відновлення біологічного стану молодості шкіри». Біоревіталізація повертає шкірі пружність, еластичність, зволоженість і здатність до самозахисту. До речі, усього один сеанс біоревіталізації можна порівняти із цілим курсом мезотерапії.

Для досягнення максимального омолоджувального ефекту рекомендується пройти 3 процедури з інтервалом 3-4 тижні. Для підтримування результату курс слід повторити через 4-6 місяців.

Особистий досвід

Олена: «Після біоревіталізації шкіра стала приголомшливою, такого комфорту я не відчувала з юності: не був потрібен навіть зволожувальний крем. Єдина проблема: я схильна до набряків, тому певний час, десь місяць-півтора, зранку моє обличчя виглядало злегка припухлим».

Ботокс або Диспорт

Токсин ботулізму – найсильніша отрута з відомих людині. Найбільш вивчений ботулічний токсин типу А. Саме його використовують у медицині й косметології. Ботокс і Диспорт відрізняються один від одного співвідношенням одиниць активності токсину. Так, 300 одиниць Диспорту відповідають 100 одиницям Ботоксу.

Уже давно подібні препарати використовуються для лікування дитячого церебрального паралічу, блефароспазмів, наслідків інсульту й косоокості. При цьому лікарями був помічений цікавий побічний ефект. Зовнішність пацієнтів кращала, розгладжувалися глибокі зморшки й «гусячі лапки». З тих пір Диспорт і Ботокс використовують у косметології як засіб боротьби з мімічними зморшками й гіпергідрозом (підвищеною пітливістю).

Токсин блокує передачу імпульсу з нерва на м’яз, який припиняє скорочення. Шкіра розслаблюється, в результаті чого зморшки зникають. А з ними найчастіше й головні болі, викликані надмірною м’язовою напругою. Ефект від уведення Диспорту й Ботоксу зворотний – у міру утворення нових нервових волокон відновлюється нервово-м’язова провідність.

Необхідна періодичність таких процедур – один раз на 4-6 місяців.

Особистий досвід

Аліна: «У мене від природи дуже жвава міміка, і вже в тридцять моє чоло просто зборознили зморшки. Я зважилася на Ботокс. Процедура зайняла 5 хвилин. Не можу сказати, що це приємно, швидше терпимо. Результат спочатку приємно здивував. При розмові чоло припинило морщитися, а в цілому міміка не змінилася.

На жаль, у моєму випадку Ботокс виявився несумісний з алкоголем, і навіть келих вина викликав страшний головний біль. Я вирішила Ботокс більше не колоти. Тим більше, що товариш якось сказав, що вираз мого обличчя зараз є неприродним. Та й все-таки це токсин, який впливає на організм, особливо на серце».

#контурнапластика, #контурнаяпластика, #біоревіталізація, #биоревитализация, #мезотерапія, #мезотерапия, #озонотерапія, #озонотерапия

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *